tirsdag den 18. september 2012

Præsten i Oil&Gas

"Som præster har vi fokus på de menneskelige værdier, hvilket er vigtigt i en industri, der er præget af højteknologi og mange penge".

Læs interview med den norske boreplatformpræst Annette Tronsen Spilling i Kristeligt Dagblad 14. sept 2012: http://www.kristendom.dk/artikel/477930:Interview--Praest-paa-boreplatform--Der-er-ingen-krave-eller-kjole-i-mit-erhverv

søndag den 2. september 2012

'Hun blev sin egen værste fjende'

En kritisk bemærkning om vor tids selvudviklingslitteratur:

I dag er Lizl Rand chefredaktør for bladen Q, Psykologi og Tidens Kvinder. Hun kender dermed også til tidens fokus på selvudvikling, men i lyset af sin egen sygdomshistore, erkender hun, at selvhjælpsbøger om selvudvikling kan gære en krise være.

"Da jeg fik angst havde jeg stor indsigt i selvhjælpslitteraturen, men den viden brugte jeg til at slå mig selv oven i hovedet med. Bøgerne havde lært mig, at jeg kunne, hvad jeg ville, og at ansvaret for min lykke var mit eget. Men hvis man hælder den viden i et menenske, som ikke er rodfæstet, så kan man nærmest gøre ondt værre. I selvhjælpslitteraturen er der meget fokus på, at du kan få det bedre og blive rask, hvis du tænker positvt og vil det nok."

En stærk fortælling om angst og genrejsning. Ny bog af Lizl Rand om kampen igennem angsten: "Kom stærk ud af din angst".